small talk boy

počasí, politika, zprávy ... znáte to?

pátek, února 13, 2009

3 songs



Já jsem si tak poslouchal přes to zkouškové a zjistil jsem, že poslouchám, některé songy víc než jiné. Vyprofilovala se mi tu taková trojka statečných a já jsem se rozhodl vás s nimi seznámit.

1. Here We Go Magic - Tunnelvision

Jsem si velmi nezávazně projížděl new music a periferním viděním jsem zaznamenal jmeno Gibbarda, což je moje životní hudební láska. On sice v projektu nefiguruje, ale k letmému poslechu mě to stejně dohnalo. Album je to víceméně ordinérní a průměrné, ale tu a tam je tam nějaký pěkně vybroušený kamínek. Čtyřka Tunnelvision je naprosto neskutečná skladba. Celé 4 minuty je v zásadě ůplně stejná, jen se pomaloučku zrychluje. Nádherná mostrozně přeplácaná skladba, které ale funguje a já jí žeru i s tím odporným sladoučkým vokálkem.


2. Coldplay - Sleeping Sun

Vzpomínate si určitě na tragický počin s X&Y? Stačí abych ty písmenka viděl pohromadě dostávám kopřivku a začnu se nekontrolovaně třást. Coldplay mají zajímavý dar vyhazovat na bečka skladby, které jsou často úplně výborné. Přesně taková je Sleeping Sun. Skladba na mě působí nějako upřímně a úplně nepokrytě přemlouvá "Hele, já nejsem hitovka". Jenže ona je, ale takovým tím milým způsobem. Chris tam maličko haleká, v posadí soustavně bublá kopáček, trocha decentního klavírku a sluníčková kytárka. Jako na zkouškové fakt klasa.


3. Telefon Tel Aviv - The Birds

Immolate yourself je fakt hodně slabota. Mám problém udržet pozornost, protože skoro všechny skladby jsou taková děsivá rutina. Jediným světlým místem je úvodní The birds. Perfektně gradující skladba, která mám pocit uzavírala pražský koncert Telefónů v březnu 2007, mě dovádí do podobných stavů jako chemická Starguitar. Je to podobně dynamická skladba. Speciálně by ji do svých playlistů měli zařadit sportovci. Moje tepová frekvence se pravidelně navýšuje a snad jsem ještě nezmeškal bus. Jste běloch a chcete dát stovku pod 10s? pusťte si the birds.

Ochutnej: http://www.mediafire.com/download.php?lyzodmtgfyk

0 Comments:

Okomentovat

<< Home