small talk boy

počasí, politika, zprávy ... znáte to?

pondělí, listopadu 24, 2008

Jak jsem byl v hříšném Brně a na koncertu Okkervil River


Tento víkend jsem se rozhodl vyrazit do Brna, na jeden den festivalu experimentalni hudby New New, ale hlavnim lakadlem byla moznost videt celou moji brnesko-olomouckou referencni skupinu. Tesil jsem se dost. Cesta probehla v pohode opomenu-li bobikova bratra, ktery po me v kupecku loudil mandarnky. Ja jsem se venoval cetbe Doctorowa a prokladal jsem poslechem selfimprovement publikace.
V brne jsem byl kolem 5. Srazil jsem s rybickou, ktera jela nenavidenym zlutakem (Zkratka moje nohy jsou prilis sexi, aby cestovali v tak malem prostoru, ktery zlutak poskytuje). Odebrali jsme se do spolku, kde sme v rychlem sledu pojedli.
Pak nasledoval presun do Baronova, tam se udelali posledni kosmeticke upravy zevnejsku a hura fledu.



Jako prvni tam sedel takovy pan, ktery tam za pomoci nejakeho zahadneho nacini vyluzoval docela snesitelne zvuky. 4 hlasky N-U-D-A. Dvojka byla dvojice vohaknutych kmetu, kteri v poklidu sedeli a tukali si palickou do GPSek, ktere pak vyluzovali hudebni zvuky. Docela zabava. Minimalne jsem neco podobneho este nevidel. Ty techniky jsou fakt neuveritelne. Pak prisel nekorunovany headliner Machienfabriek. Blondaty holandanek zasedl za stolek a stridave neco montoval na stole popripade si intimne povidal se svoji kytarou. Nestacil jsem ani vyslovit "bludny holandan" a on uz si bez pridavku balil fidlatka. Neprekvapil, nepodesil, nezradil.
Vrcholem pak nemecky projekt von spar, ktery do divaku hnali odtucnenou math rockovo-ambientni plosky, za ktere by se nemuseli stydet ani plnotucna superkapela the battles. Specialne, kdyz byli obsazene bici, perfektne sem se bavil. Publikum ragovalo tak melo a vsichni se odpovidajicne rozvlnili.
Jenze von spar nastartovali strmy sestup. Ptacnik Vogel dokazal oddalit prvni zyvani, ale ne nadlouho. Cely zbytek jsme se usadili do lounge. Postupne odesli vsichni az na posledni mohykany. Bylo nacase zbalit sekyry a presunou se do modrejsich lovist.



Modry Nonstop byl svedkem konstantniho dalkoveho vysmechu jednomu tragedovi. Intelektual navleceny do svetru, ktery vypadal jako by zazil VŘSR, nas svymi sandaly privadel k silenstvi. Po jeho odchodu sme si udelali zevrubny debriefing na cely festival a navrhli jsme kreativni napady na headlinera pristiho roku. Potom klasicka temata jako BH90210, lidska blbost, s kym sme se posledni noc loviskovali. Ranni tramvaj nas vyvezla do zaslouzeneho dopoledniho spanku. NO a pak uz vlakem dom s vidinou kudrnate cupriny frontmana Okkervil River.


Zamerne jsem se pokusil vyhnout predkapele Bad Dudes, kteou mi Inzenirka popsala jako americkou verzi vidlackeho klenotu Divoky Bill. Mela pravdu. Stihl jsme jen jeden song. Pak sme usedli do koje a projeli s Katulkou, co se nam pekneho\nepekneho prihodilo. Potom sme se jakoby nic prosourali do prvni rady na pravou stranu podia. Kapela nastoupila v sesticlenem slozeni. Role byli jasne rozdelene, ja se zamerim na klavesistu a jonas na basaka. Kata byla krasna, jak to moc dobre umi.
Zacatek koncertu byl trochu pod ocekavani. Vsichni vypadali dost unavene a divaci svym pocatecnim chladem tomu taky nepridali. Zlom nastal se srdcervacskou hitovkou Stone, kde zustal na podiu je zpevak a kytaristka a zbytek kapeli si sli pozyvat do backstage (Basaka sme pristihli) Jenze od toho momentu jakoby nastoupila jina kapela. Hitovka stridla hitovku a aplauzy nemeli konce. Malickou kankou byla sibenicni desata hodina, ktera nas pripravila o nasi oblibenou pisen "for real". Stejne sme byli spokojeni. Moje hypnoza mi vynesla setlist, ktery mi predal klavesak. No a kdyz uz sme sedeli v koji, odchytl jonas basaka Patricka a prohodili sme spolu nekolik vrelych slov.


Ondra, Patrick, Johny a Majki (Katulka je krasna a foti!)

Nechal se s nami vyfotit a potom uz pelasil za baculatou slecnou, ktera si ho rozhodla omotat koupi alkoholickeho napoje.

Vikend se povedl. Mam se rad.

4 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Majki ty jedes! Jinak tu mikinu mas novou, ma dobrej retro dopad na divaka… :D

8:56 dop.  
Blogger inzenyrka said...

cim dal lepsi! ziskavas specifickej styl .) jestli te zajima muj pohled na sobotni Brnísko, tak si to přečti na mým blogüsku. A nashle večer, dneska tě zničim! .)))

2:35 odp.  
Blogger inzenyrka said...

jo a jeste, ta spatna kapela s vidlackou image se jmenuje Tower of Dudes .)

8:41 odp.  
Blogger orpa said...

mám se rád - tak to má bejt!

1:42 odp.  

Okomentovat

<< Home