small talk boy

počasí, politika, zprávy ... znáte to?

pondělí, června 09, 2008

chewing nation 3,14

V poradku se mi podarilo zpecetit prvni tyden pobytu. Pokud bych mel vyjadrit svoje pocity, jak me moji ctenari vyzyvaji, musel bych se vyjadrit asi takto.

1) skupina je hodne nekonzistentni

Momenty kdy se clovek bavi stridaji momenty nudy. Zatim se vsichni zname dost kratce, takze uz jsem zazil nekolik skupinovych mlceni. (nicmene moje taktika je jasna! Kdyz se mi podari vcas zachytit konverzacni krizi, tak se zhluboka napiju sveho oroseneho piva a trapnou chvilku v tomto postaveni preklenu) Navic hodne se to rosekava kvuli rusom. Rusove ac jsou povetsinou mili lide, tak nedisponuji moc dobrou anglictinou a tvori si oddelene skupinky v nichz se bavi jen rusky. Vcera jsme se o tom s par lidmi bavili a vsichni jsou z toho docela nevrli.

2) mame hodne variabilni pracovni dobu

To v praxi znamena, ze kazdy chodi do prace v jiny cas a v jiny cas se vraci. Takze je dost komplikovane se venovat zbratrovani skupiny. Kuprikladu ja jsem byl na party poprve vcera (povedlo se mi ukoristit ranni smenu) a byla vylozene nepovedena. Nenasel se nijaky dobrak, ktery by zakoupil podpurne pitivo, takze party dospela k nekolika konverzacnim krizim. Dnes mam zase odpoledni, coz znamena konec prace nekdy kolem 11. Jestli budu v nejakem dobrem party friendly stavu velmi zalezi.

Zkratka a dobre uplne dobre se ve skupine zatim necitim. Tak nejak nemuzu najit konverzacniho partaka. Snad vcera poprve jsem narazil na prvniho cloveka, ktery je alespon trochu hudebne kompatibilni. Dave se chytil se na modest mouse, kteri budou mit v Charllotesville koncert. Ale jinak je to dost bida. O knihach jsem se vcera bavil s Davidem z Kolumbie a krome Franze Kafky, jsme nenasli jedinou shodu. O filmech jsem se zatim bavil jen s rusy a pripadolo mi, ze toho vim o ruskych filmech vic nez oni. Smutna realita. Konverzacne se zatim hledam .] Secteno podtrzeno ve skupine se zatim moc nebavim. Hodne mlcim a spis posloucham. doufam, ze se to zlepsi, protoze mam pocit, ze nekteri lidi jsou vylozene fajn. Treba moje madarska a slovinska spolubydlici jsou fakt hodne mile.

srdicko jsem si vylil, vsechny zdravim.

Štítky:

3 Comments:

Anonymous Anonymní said...

no podle me ses pustil s konverzacnima tematama jako knizky, filmy a hudba na tenkej led. zkusil bych ze zacatku lehci temata - s klukama kazdopadne auta, alkohol a zbrane a s holkama treba cestovani nebo cojavim :D a pocasi to jisti! gudluck majki

7:13 dop.  
Blogger Unknown said...

zahrajte si "opileckou" soutez, ta by mela prolomit ledy a konverzacni barieru :-). ze sis nevzal hop na panaka?

4:30 odp.  
Anonymous Anonymní said...

majkle! ukaz jim zac je smalltalku loket .) a nam ukaz fotky!!!

6:51 odp.  

Okomentovat

<< Home